NETELLER

Guide To Open Account
M EMBUKA AKAUN NETELLER ADALAH SANGAT MUDAH DAN PROSES NYA JUGA AMAT PANTAS. DALAM BEBERAPA MINIT ANDA SUDAH MEMPUNYAI SATU AKAUN NETELLER DAN BERSEDIA MEMBUAT PEMINDAHAN WANG KE WEBSITE PILIHAN ANDA, KELUARGA DAN TEMAN ANDA.

U NTUK MENGELAKKAN ANDA MELAKUKAN SEBARANG KESILAPAN, DISINI PIHAK ARIANTECHTRADE.COM TELAH SEDIAKAN PANDUAN UNTUK MEMBUKA AKAUN BAGI MEMUDAHKAN LAGI URUSAN ANDA.

Open NETELLER Account
USED EMAIL ADDRESS

MASUKKAN EMAIL ANDA. SILA GUNAKAN EMAIL ANDA YANG SAH KERANA SEGALA URUSAN BERKAITAN AKAUN ANDA AKAN MENGGUNAKAN EMAIL TERSEBUT SELEPAS INI. MASUKKAN BUTIR KERAKYATAN ANDA DAN LOKASI ANDA MENETAP. KEMUDIAN MASUKKAN MATAWANG (CURRENCY) PILIHAN ANDA.

PERHATIAN: SILA PILIH MATAWANG PILIHAN ANDA DENGAN TEPAT KERANA IANYA TIDAK BOLEH DIUBAH SELEPAS INI.

NOTA : MEMANDANGKAN KEBANYAKKAN LAMAN BROKER DAN WEBSITE MENERIMA MATAWANG USD (US DOLLAR), ADALAH DISARANKAN ANDA MEMILIH USD SEBAGAI PILIHAN. INI KERANA BAGI MENGELAKKAN CAJ SEBANYAK 2.95% DIKENAKAN SEKIRA LAMAN BROKER ATAU WEBSITE YANG ANDA AKAN BERURUSAN TIDAK MENERIMA MATAWANG YANG ANDA PILIH.


PERSONAL DETAILS

SILA NYATAKAN BUTIR PERIBADI PADA RUANGAN YANG TERTERA. MASUKKAN SEGALA BUTIR YANG SAH TERMASUK NO TELEFON YANG AKTIF. MASUKKAN PASSWORD PILIHAN ANDA DAN SIMPAN PASSWORD ANDA DENGAN SELAMAT. MASUKKAN 3 PILIHAN SOALAN SEKURITI.

PERHATIAN : MASUKKAN SOALAN DAN JAWAPAN SEKURITI YANG MUDAH ANDA INGAT KERANA IANYA AKAN DI PERLUKAN PADA BILA BILA MASA SELEPAS INI.

NOTA : UNTUK PASSWORD ANDA PERLU MASUKKAN MININUM 8 KARAKTER DAN MESTI MENGGUNAKAN SEKURANG-KURANGNYA 1 HURUF BESAR (CAPITAL LETTER) ,GABUNGAN HURUF DAN NOMBOR.

CONTOH : samPle001

NOTA : SILA SALIN DAN SIMPAN SEGALA BUTIR YANG ANDA MASUKKAN DI MUKA INI KERANA ANDA AKAN MEMERLUKANNYA UNTUK SEBARANG URUSAN PENGESAHAN BERKENAAN AKAUN ANDA.


YOUR NETELLER ACCOUNT CREDENTIALS

ANDA TELAH PUN MEMPUNYAI AKAUN NETELLER ANDA. SATU EMAIL KONFORMASI AKAN DI HANTAR KE EMAIL ANDA. KEMUDIAN KLIK [ VIEW MY ACCOUNT ] PADA GAMBAR DISEBELAH KANAN ANDA.

PERHATIAN : SILA SALIN DAN SIMPAN SEGALA BUTIRAN YANG DIBERI. ACCOUNT ID DAN SECURE ID ANDA DIPERLUKAN UNTUK SEBARANG URUSAN TRANSAKSI SELEPAS INI.

ACCOUNT SUMMARY

DISINI DINYATAKAN RINGKASAN MAKLUMAT AKAUN YANG ANDA BARU DAFTAR. SEGALA MAKLUMAT AKAUN TERMASUK LEVEL AKAUN, JENIS AKAUN ANDA DAN INFO LOGIN TERAKHIR ANDA.

DISINI ANDA JUGA BOLEH MEMILIH BEBERAPA PILIHAN URUSAN TAMBAHAN YANG DISEDIAKAN SEPERTI YANG DINYATAKAN DI RUANGAN SETUP.

KINI ANDA TELAH PUN MEMPUNYAI SATU AKAUN NETELLER YANG PROSESNYA TIDAK SAMPAI PUN MENJANGKAUI 3 MINIT. NAMUN YANG DEMIKIAN, AKAUN ANDA INI MASIH DIDALAM STATUS : UNVERIFIED ACCOUNT. DIMANA DALAM STATUS INI ANDA MASIH TIDAK BOLEH MENIKMATI AKSES PENUH KEISTIMEWAAN YANG DISEDIAKAN OLEH NETELLER.VERIFICATION REQUIREMENTS

DIANTARA KEKURANGAN UNVERIFIED AKAUN ADALAH ; JUMLAH MAKSIMUM BAGI SEGALA URUSAN TRANSAKSI ADALAH DIHADKAN TIDAK LEBIH DARIPADA USD 2,850. DENGAN UNVERIFIED ACCOUNT JUGA CUMA MELAYAKKAN ANDA MENGGUNAKAN SISTEM 'NETELLER MONEY TRANSFER' DENGAN SATU TRANSAKSI SAHAJA DAN JUMLAHNYA DIHADKAN CUMA USD100 SAHAJA BAGI MENERIMA DAN MENGHANTAR (RECEIVES/SEND).

VERIFIKASI AKAUN JUGA PENTING BAGI MEMASTIKAN KESELAMATAN AKAUN ANDA. DENGAN AKAUN YANG TELAH DI VERIFIKASI SEGALA URUSAN TRANSAKSI ADALAH LEBIH SELAMAT KERANA NETELLER MEMPUNYAI MAKLUMAT DENGAN SIAPA ANDA BERURUSAN MENGHANTAR DAN MENERIMA WANG MELALUI BUKTI MAKLUMAT YANG TELAH ANDA BERIKAN. INI SETERUSNYA DAPAT MEMBENDUNG AKTIVITI FRAUD DIKALANGAN AHLI NETELLER DAN MEMBERI KEBAIKAN KEPADA SEMUA PIHAK.

OLEH YANG DEMIKIAN, ADALAH SEBAIKNYA ANDA TERUS VERIFIKASI AKAUN ANDA DENGAN SEGERA BAGI MENIKMATI AKSES PENUH PERKHIDMATAN NETELLER.ACCOUNT VERIFICATION

UNTUK VERIFIKASI AKAUN NETELLER ANDA PERLU MEMPUNYAI SEKURANGNYA USD13 DIDALAM AKAUN ANDA. ANDA BOLEH DEPOSIT AKAUN ANDA UNTUK TUJUAN INI DENGAN BEBERAPA CARA SEPERTI BERIKUT :

  1. CREDIT / DEBIT CARD
  2. WIRE TRANSFER
  3. NETELLER MONEY TRANSFER

SETELAH ANDA MEMPUNYAI MINIMUM USD13 DIDALAM AKAUN ANDA BOLEH TERUS KLIK PADA 'VERIFY YOUR ACCOUNT'. KEMUDIAN ANDA BOLEH TERUS MEMUAT NAIK DOKUMEN YANG DIPERLUKAN UNTUK VERIFIKASI.

NOTA :UNTUK VERIFIKASI ANDA PERLU MEMUAT NAIK SALINAN BEWARNA KAD PENGENALAN DEPAN/BELAKANG.ANDA JUGA BOLEH MEMILIH MENGGUNAKAN PASSPORT ANTARABANGSA/LESEN MEMANDU ATAU SEBARANG ID BERGAMBAR YANG RASMI DISAHKAN KERAJAAN.


KRITERIA DOKUMEN PENGENALAN NEGARA :

  • FORMAT "jpg", "jpeg", "bmp", "gif", atau "pdf"
  • PASTIKAN KEEMPAT-EMPAT BUJU PENJURU DAPAT DILIHAT
  • ALAMAT PADA DOKUMEN MESTILAH SAMA DENGAN ALAMAT YANG DI REGISTER PADA NETELLER AKAUN
  • MESTILAH DALAM TEMPOH SAH (JANGAN HANTAR ID YANG TELAH TAMAT TEMPOH)
  • DOKUMEN MESTILAH BERKUALITI TINGGI DAN PASTIKAN IANYA BOLEH DI BACA DAN DILIHAT
  • MAKSIMUM SIZE ADALAH 5MB

GOVERNMENT ID EXAMPLE DRIVING LICENSE EXAMPLE

NOTA :ANDA JUGA PERLU MEMUAT NAIK SALINAN BIL UTILITI TERKINI (HANYA HANTAR JIKA DIMINTA BERBUAT DEMIKIAN OLEH PIHAK ‘NETELLER MEMBER SERVICE AGENT’)